Beköszöntő

Elindultunk…

Úgy látjuk, megérett a helyzet arra, hogy fészbukos Litera-Túra Irodalmi és Művészeti Magazinunk megszülje eddig hordozott gyermekét, az online Litera-Túra Művészeti Folyóiratot. A cél és az olvasóközönség változatlan, eszköztárunk és lehetőségeink fejlettebbek, de apróbb szemű rostát használunk majd a merítéshez. Várjuk tehát az új
alkotásokat, érdekes, formabontó próbálkozásokat, de értelemszerűen  nem tudunk mindenki számára publikálási lehetőséget biztosítani.

Weblapunkban igyekszünk friss, érdekes versekkel, novellákkal, publicisztikákkal kiszolgálni az érdeklődőket, az irodalom-, a könyvek-, fotózás-, filmművészet-, festészet-, szobrászat-, színház- és zene szerelmeseit. Továbbra is teret adunk ifjú tehetségeknek és nyomon követjük szárnypróbálkozásaikat. Nem tifkolt szándékunk
komolyabb platformot biztosítani a magazin alkotógárdájának és olvasóközönségének. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minél több első közlésű alkotás jelenjen meg folyóiratunkban.

A továbbiakban havilapként, minden hónap első hetében válunk elérhetővé, terveink szerint mintegy 4 oldal terjedelemben, oldalanként 10 – 10 írással. Repertoárunkkal igyekszünk felkarolni és bemutatni a művészet legfontosabb ágainak kiemelkedő alkotásait, érdekességeit, eseményeit, rendezvényeit.

Alkotóinknak és olvasóinknak élményekben gazdag barangolást kívánunk a művészetek különösen színes tájain, hisz havonkénti túráinkon más és más mélységeket és magasságokat kívánunk bejárni.

Üdvözlettel:
Hajnal Éva és Márkus László

22 hozzászólás

 1. Nem hiszem el, hogy… most találtam ide 🙂 Nagyon jó lett!

 2. Tisztelettel köszönjük a kedves szavakat!

 3. Szeretettel gratulálok a magazin létrehozóinak, szerkesztőiknek! 🙂

 4. Ragyogo kezdemenyezes! Nagyon gratulalok es sok sikert kivanok mind az online, mind a havi folyoirat kezzel foghato szamaihoz! Biztosan olvasotok leszek. A leheto legjobbakat kivanom ezen az oromteli uton. Koszonom, hogy altalatok meg tobb szep jut a vilagba!

 5. Gratulálok a kezdeményezéshez. Köszöntöm a magazint és alkotóit! Éva

 6. Szeretettel gratulálok!

  Nagyon örülök, hogy újabb lehetőségem van igényes irodalomi válogatás olvasására. Köszönöm szépen!

 7. Lapozom, klikkelek, és ámulok-bámulok. Gratulálok, biztos nagy munka volt és a gyümölcsét sokan élvezzük. Szeretettel Deák Mária

 8. Kívánom, hogy a továbbiakban is sok örömöt találjanak a lapban a szerkesztők, a szerzők és az olvasók egyaránt.

  Megtiszteltetés számomra, hogy az első számban helyet kaptak az én írásaim is.

 9. Kedves Hajnal Évi és Márkus Laci!
  Kívánom, hogy a Jóisten hordozzon sokáig tenyerén benneteket, hogy még sok jó tollú költővel, íróval, publicistával gazdagítsátok – mindannyiunk örömére – frissen nyílt irodalmi oldalatokat!
  Barátsággal:
  Egervári József

 10. Nagyon örülök az igényes, szép folyóiratnak! Szeretettel gratulálok a lap szerkesztőinek és az alkotóknak!

 11. Szeretettel gratulálok ehhez a gyönyörűen, igényesen megszerkesztett, és nagyon várt irodalmi, művészeti műhelyhez, ahol megpihenhet, feltöltődhet a fej, és a lélek is! Eredményekben gazdag, sikeres folytatást kívánok kedves Éva és László!

 12. Megemelem a kalapomat a hatalmas erőfeszítés, és a kiválóra sikerült folyóirat szerkesztői előtt. Gratulálok.

 13. Mindenkinek tisztelettel köszönjük a kedves szavakat!

 14. Tisztelettel és szeretettel köszöntöm a magazint!
  Nagyon jó lett, gratulálok!

 15. Színvonalas folyóirat született! Örömmel gratulálok a létrehozóknak, Hajnal Évának és Márkus Lászlónak! Az első számban megjelent alkotóknak is gratulálok! Legyen sikeres az új folyóirat!

 16. Tagadhatatlan izgalommal és várakozással nyitottam meg a Magazin első számát. A kortárs irodalom szívügyét viselők számára nagy öröm egy ilyen alkalom. E szép, letisztult új világot megköszönve, szívből gratulálok, és kívánom, hogy még sok-sok közös lépést tehessetek egy hosszú és sikeres úton! 🙂

 17. Örömmel várom az új folyóiratot. Szeretettel gratulálok ! 🙂

 18. A meglepetés türelmetlenségével nézegetem az újszülött folyóiratot. Nagyszerű, nívós, remek! Gratulálok !

  1. Köszönjük, Hajnalka!

 19. nagyon szép és jó lett. most csak így reggeli mellé belenéztem, de ma még kifogom nyitni. üdvözöllek benneteket és gratulálok.

  Molnár Gábor

  1. Köszönjük, Gábor!

Comments are closed.