Dudás Sándor: Csönd, madárral

Válogatott versek. Szerzői kiadás, 2009

Érdekes világba vezetnek Dudás Sándor versei. Olyan világról lebbentik fel a fátylat, melyet mi – átlagemberek – csak hírből ismerünk. A hallássérültek világába. Dudás Sándor kemény, egyenes jellem, soha nem sajnáltatja magát. Verseire mégis valami különlegesen lágy líraiság jellemző, a beléjük kódolt dallamossággal vibráló világot tárnak elénk, megannyi hanggal. Lírája kézenfog bennünket, hogy új, eddig nem ismert oldaláról mutassa be világunkat, azt a világot, amelyben élünk. Minden pillanatban rácsodálkozunk az új fényekre, űj színekre, új ízekre, melyet jól nyomon követhető plasztikussággal terít elénk.

Költői repertoárja, széles látókörű, nagy műveltségű ember alakját vetíti elénk. Dudás Sándor olyannyira együtt él a természettel, hogy szinte beleolvadva tudja interpretálni a táj látványát, a madárdalt, az élővilág legapróbb neszeket is. Verseskötete változatos műfajai jegyeket visel a balladától a románcig és a népdalig. A külvilágról megfogalmazódó gondolatai beépülnek belső világába és az így kialakuló eszenciát vetí papírra, vetíti elménkbe. Maga választotta költői útján biztos léptekkel halad, versei egyenletes nívója magasra tette a mércét és ezt a szintet tartani tudja.

Dudás Sándor portréja

Érdemes megmártózni a költő gondolatvilágában, ringatózni versei ritmusára, közösen megmászni vele magaslatokat és mély szurdokokat.A kötet elolvasása után kissé más szemmel látom én is a tájat, másként hallgatom, hogy szól hozzám a természet ezernyi szólama.

A verseskötet itt olvasható: https://issuu.com/kepes/docs/dud_s_s_ndor__vers_

 

 

Dudás Sándor: Csönd, madárral
Hektográf Nyomda, Püspökladány
146 oldal
2009.

1 hozzászólás

  1. Szeretettel gratulálok Dudás Sándornak a verseskötéhez!

Comments are closed.