Egy évesek lettünk

Ma egy éve, hogy nagy fába vágtuk veszett fejszénk repedt nyelét-, hogy egy szép képzavarral éljünk…

Tavaly május 5-én indult útjára a Litera-Túra Művészeti Folyóirat. Online periodikánkban havonta nyújtunk válogatást kortárs költők, -írók verseiből, prózáiból és publicisztikáiból. A kezdeti lökést az adta, hogy egy kedves mecénásunktól – áttételesen Esterházy Pétertől – kaptunk egy számunkra jelentős összeget.

Az eltelt egy év során 610 posztban számtalan alkotást juttattunk el olvasóinkhoz. Bátran kijelenthetjük, hogy sikerült országosan ismert platformmá válnunk, melybe a kezdetektől elsővonalbeli költők és írók is szívesen adták felkérésünkre műveiket.

Közben a Litera-Túra Művészeti Műhely (melynek egyesületté válása folyamatban van) körül létrejött fészbukos könyvkiadó, fészbukos irodalmi és művészeti magazin, online művészeti folyóirat mellett május 12-től – félévente – nyomtatott formában is megjelenik a folyóirat. Az első, születésnapi szám válogatást tartalmaz az eltelt időszak publikációiból. A későbbiekben pedig önálló, az online felülettől eltérő tartalmakat jelenítünk majd meg. Reméljük, egyesületként sikerül majd megfelelő anyagi alapokat teremtenünk munkánk folytatásához.

Mindezeken túl, az elmúlt évben megalapítottuk a Litera-Túra Művészeti Díjat, melyet az idén másodszor adunk majd át, az arra érdemeseknek.

Mindez nem jöhetett volna létre alkotóink és olvasóink hathatós támogatása nélkül, melyet mindenkinek ezúton is, hálatelt szívvel köszönünk!

Őszintén reméljük, ez a jövőben is így marad!

Üdvözlettel:
Hajnal Éva és Márkus László

2 hozzászólás

  1. Gratulálok, nagy szeretettel!

  2. Szeretettel gratulálok!

Comments are closed.