Beköszöntő

Elindultunk…

Úgy látjuk, megérett a helyzet arra, hogy fészbukos Litera-Túra Irodalmi és Művészeti Magazinunk megszülje eddig hordozott gyermekét, az online Litera-Túra Művészeti Folyóiratot. A cél és az olvasóközönség változatlan, eszköztárunk és lehetőségeink fejlettebbek, de apróbb szemű rostát használunk majd a merítéshez. Várjuk tehát az új
alkotásokat, érdekes, formabontó próbálkozásokat, de értelemszerűen  nem tudunk mindenki számára publikálási lehetőséget biztosítani.

Weblapunkban igyekszünk friss, érdekes versekkel, novellákkal, publicisztikákkal kiszolgálni az érdeklődőket, az irodalom-, a könyvek-, fotózás-, filmművészet-, festészet-, szobrászat-, színház- és zene szerelmeseit. Továbbra is teret adunk ifjú tehetségeknek és nyomon követjük szárnypróbálkozásaikat. Nem tifkolt szándékunk
komolyabb platformot biztosítani a magazin alkotógárdájának és olvasóközönségének. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minél több első közlésű alkotás jelenjen meg folyóiratunkban.

A továbbiakban havilapként, minden hónap első hetében válunk elérhetővé, terveink szerint mintegy 4 oldal terjedelemben, oldalanként 10 – 10 írással. Repertoárunkkal igyekszünk felkarolni és bemutatni a művészet legfontosabb ágainak kiemelkedő alkotásait, érdekességeit, eseményeit, rendezvényeit.

Alkotóinknak és olvasóinknak élményekben gazdag barangolást kívánunk a művészetek különösen színes tájain, hisz havonkénti túráinkon más és más mélységeket és magasságokat kívánunk bejárni.

Üdvözlettel:
Hajnal Éva és Márkus László

22 hozzászólás

 1. Nem hiszem el, hogy… most találtam ide 🙂 Nagyon jó lett!

 2. Tisztelettel köszönjük a kedves szavakat!

 3. Szeretettel gratulálok a magazin létrehozóinak, szerkesztőiknek! 🙂

 4. Ragyogo kezdemenyezes! Nagyon gratulalok es sok sikert kivanok mind az online, mind a havi folyoirat kezzel foghato szamaihoz! Biztosan olvasotok leszek. A leheto legjobbakat kivanom ezen az oromteli uton. Koszonom, hogy altalatok meg tobb szep jut a vilagba!

 5. Gratulálok a kezdeményezéshez. Köszöntöm a magazint és alkotóit! Éva

 6. Szeretettel gratulálok!

  Nagyon örülök, hogy újabb lehetőségem van igényes irodalomi válogatás olvasására. Köszönöm szépen!

 7. Lapozom, klikkelek, és ámulok-bámulok. Gratulálok, biztos nagy munka volt és a gyümölcsét sokan élvezzük. Szeretettel Deák Mária

 8. Kívánom, hogy a továbbiakban is sok örömöt találjanak a lapban a szerkesztők, a szerzők és az olvasók egyaránt.

  Megtiszteltetés számomra, hogy az első számban helyet kaptak az én írásaim is.

 9. Kedves Hajnal Évi és Márkus Laci!
  Kívánom, hogy a Jóisten hordozzon sokáig tenyerén benneteket, hogy még sok jó tollú költővel, íróval, publicistával gazdagítsátok – mindannyiunk örömére – frissen nyílt irodalmi oldalatokat!
  Barátsággal:
  Egervári József

 10. Nagyon örülök az igényes, szép folyóiratnak! Szeretettel gratulálok a lap szerkesztőinek és az alkotóknak!

 11. Szeretettel gratulálok ehhez a gyönyörűen, igényesen megszerkesztett, és nagyon várt irodalmi, művészeti műhelyhez, ahol megpihenhet, feltöltődhet a fej, és a lélek is! Eredményekben gazdag, sikeres folytatást kívánok kedves Éva és László!

 12. Megemelem a kalapomat a hatalmas erőfeszítés, és a kiválóra sikerült folyóirat szerkesztői előtt. Gratulálok.

 13. Mindenkinek tisztelettel köszönjük a kedves szavakat!

 14. Tisztelettel és szeretettel köszöntöm a magazint!
  Nagyon jó lett, gratulálok!

 15. Színvonalas folyóirat született! Örömmel gratulálok a létrehozóknak, Hajnal Évának és Márkus Lászlónak! Az első számban megjelent alkotóknak is gratulálok! Legyen sikeres az új folyóirat!

 16. Tagadhatatlan izgalommal és várakozással nyitottam meg a Magazin első számát. A kortárs irodalom szívügyét viselők számára nagy öröm egy ilyen alkalom. E szép, letisztult új világot megköszönve, szívből gratulálok, és kívánom, hogy még sok-sok közös lépést tehessetek egy hosszú és sikeres úton! 🙂

 17. Örömmel várom az új folyóiratot. Szeretettel gratulálok ! 🙂

 18. A meglepetés türelmetlenségével nézegetem az újszülött folyóiratot. Nagyszerű, nívós, remek! Gratulálok !

  1. Author

   Köszönjük, Hajnalka!

 19. nagyon szép és jó lett. most csak így reggeli mellé belenéztem, de ma még kifogom nyitni. üdvözöllek benneteket és gratulálok.

  Molnár Gábor

  1. Author

   Köszönjük, Gábor!

Comments are closed.