Lapigazgató: Márkus László +36702618748     projekt.markus@gmail.com

Főszerkesztő: Hajnal Éva +36702275152     hajnal.7eva@gmail.com

Cím: Pécs, Derék-Réti út 12. III/11 7636

Külső munkatársak:

Cirill Kabin Csaba
Kovács Emil Lajos
Novák Imre †
Smelka Sándor
Szakálos Fédra

***

SZERKESZTÉSI ELVEK

  • A Litera-Túra Művészeti Folyóirat célja kortárs alkotók népszerűsítése.
  • A Litera-Túra Művészeti Folyóirat online havi periodika, melynek van időszakosan megjelenő print változata is.
  • A Litera-Túra Művészeti Folyóirat elsősorban irodalmi-, másodsorban összművészeti folyóirat, amelyben már nevet szerzett és még kevésbé ismert kortárs szerzők és alkotóművészek egyaránt kapnak bemutatkozási lehetőséget. A megjelenő művek döntően első közlésű írások, de alkalmanként megjelenítünk olyanokat is – a forrás megjelölésével -, melyek máshol már publikálásra kerültek.
  • Szerzői jogi vitákban minden felelősség a szerzőket terheli. A Litera-Túra Művészeti Folyóirat a művek közreadásáért honoráriumot nem fizet, mivel nonprofit szerveződésként bevétele nem képződik ezekből a megjelenésekből. A folyóirat a benne megjelentetett művek szerzői jogaival kapcsolatban semmilyen igényt nem támaszt.
  • A Litera-Túra Művészeti Folyóiratban megjelentetett írásokat idézni csak a forrás pontos meg jelölésével, a szerzők írásos engedélyével lehet. Tartalmi és formai változtatás nélkül a folyóiratban megjelent írások szabadon megoszthatók.
  • A Litera-Túra Művészeti Folyóirat szerkesztősége a beküldött, de a nem kért művek közreadását nem vállalja, az ezekkel kapcsolatos döntésekről tájékoztatást nem ad.
  • A Litera-Túra Művészeti Folyóirat nincs helye mások érzelmeit sértő, politikai- vagy vallási kérdések megvitatásának, és ilyen tartalmak közreadásának, ugyanakkor a szerkesztőség biztosítja az egyetemes emberi jogokat és az egyéni vélemény szabadságát.
  • A beérkező hozzászólások közül csak azokat moderáljuk, melyek vallási töltetűek, vagy átlépik az általános erkölcsi normák határait. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség véleményét, azokért a szerkesztőség semmiféle felelősséget nem vállal. A szerkesztőség az offenzív, a cikkhez nem kapcsolódó, valamint a kéretlen hirdetéseket tartalmazó hozzászólásokat azonnal törli.

***

Alapítva 2017-ben

Alapító tulajdonosok: Hajnal Éva és Márkus László

 

Kiadja: Litera-Túra Kiadó
Felelős kiadó: Márkus László

 

ÜZENET A SZERKESZTŐSÉGNEK: